Oficjalne Forum No3D, wita Cię
Użytkownik RPG
Wylecieliście niedługo poza pole asteroid.
- Szwadron cieni odbiór - rzekł ktoś z Crusadera
Legat
- Tutaj Cień 1. Podajcie koordynaty skoku i spotkamy się na miejscu, odbiór.
Użytkownik RPG
- wysyłam koordynaty. Skaczcie pierwsi - rzekł
Legat
- Zrozumiałam. Cień 1 - rzekłam i wysyłam koordynaty do T3.
- Skocz na te koordynaty. I podeślij je reszcie eskadry.
Użytkownik RPG
Droid zapikał i skoczyliście a eskadra za wami.
=========================================
Wylecieliście z nadprzestrzeni w Układzie Bespin niedaleko tejże planety. Zauważyłaś Wylatujący z niej transportowiec bynajmniej nie należący do Imperium. Była to Corvetta starego typu z wymalowaną zieloną tarczą w środku której widniała fioletowa głowa rancora.
Legat
- Dobra, szwadron cieni. Obecni wszyscy?
Użytkownik RPG
- Cień 2 zgłaszam się.
- Cień 3 w gotowości.
- Cień 4 obecny.
- Ci...ń 5 ..es..m - padły komunikaty. Chyba ostatni ma jakieś problemy z nadajnikiem.
Legat
- Cień 5... niech twój droid się zajmie naprawą nadajnika. Crusader, jak mnie słyszysz?
Użytkownik RPG
- Głośno i wyraźnie... Widzę również nasz cel. Ale oni chyba jeszcze nie wiedz... - rozległ się komunikat po czym kolejnym dźwiękiem było głośne łupnięcie jakby coś się wysypało metalowego. i następny głos - Łapcie tego gapowicza... - i cisza przez chwilę.
- Cień 1 rozpocznijcie podejście...
Legat
- Eskadra Cieni, Rozłożyć skrzydła i przejść do ataku. Skupcie się na silnikach i uważajcie na myśliwce i ochronę przeciwlotniczą - rzekłam i sama to robię.
Użytkownik RPG
- Rozkaz - odparła ekipa i ruszyliście. Gdy byliście w zasięgu waszych ataków statek zacżął do was strzelać przy czym widziałaś że silniki się ładują do skoku w nadprzestrzeń.
Legat
- Ładować torpedy i strzelać w silniki. Jak padną nie będą mogli skoczyć - rzekłam i ładuje torpedy i po namierzeniu silników daje rozkaz do wystrzelenia.
Użytkownik RPG
I strzeliliście. Dwa z trzech silników wybuchły po ttrzecim poszły wyładowania wyłaczając go. W tym momencie ze statku wyleciały myśliwce. było ich piętnaście. Przypominały nieco stare myśliwce republiki
Legat
- Nieprzyjacielskie myśliwce w liczbie 15. Crusader, tobie pozostawiamy okręt. Cienie rozproszyć się i zdjąć te myśliwce.
Użytkownik RPG
- Ta jest... - rzekły i zaatakowały.
Rozgorzała walka z początku nierówna gdyż przeciwnik miał przewagę liczebną ale wkrótce ilość mysliwców ograniczyła się do 6 z których pięć walczyło z wami szósty za to nieco odmienny od reszty odłączył się i skierował w stronę otwartej przestrzeni.