Oficjalne Forum No3D, wita Cię
Użytkownik RPG
- cień 2 cały i zdrowy.
- cień 3 również.
- cień 4 w porządku ale cień 5 został zestrzelony.
- Tu Crusader... Cel przejęty. Gotowi do odlotu. Ceń 1 podaj status. Nie widzę cię.
Legat
- Ścigałam pewnego zbiega, trafiłam go powodując wybuch jednej z bomb. Idźcie za sygnałem. Mam uszkodzone systemy i nie mogę uruchomić pojazdu. T3 mi też wysiadł.
Użytkownik RPG
- Zrozumiałem. Zaraz cię ściągniemy spowrotem - odparł Crusader po czym zauważyłaś że lecą w twoją stronę
Legat
No to czekam. Kiedy mnie odrazu wezmą na pokład wychodzę i od razu zmierzam do T3 by go naprawić.
Użytkownik RPG
Nie było co naprawiać. Wystarczyło wymienić źródło zasilania. Statek natomiast oberwał mocniej
Legat
Naprawimy go na stacji. Idę z droidem do kapitana.
- Co udało nam się przejąć?
Użytkownik RPG
- ogromy ładunek gazu tibanna. Taki ładunek zasiliłby ze 4 armie planetarne na minimum rok. Właściwie prócz gazu przejeliśmy cały ich statek transportowy. Taki miałem rozkaz... nie wiem czemu ale szef bardzo chce mieć coś z tego statku tylko nie mówi co ani gdzie tego szukać. - rzekł W tym momencie zasłabłaś lekko a przed oczami pojawiły ci się obrazy. 2 krażowniki w barwach statku który napadliście skaczące w hiperprzestrzeń z celem na układ bespin
Legat
- Nie wiem czemu, ale skaczmy do domu... TERAZ! Im dłużej tu zostajemy tym gorzej dla naszej misji.
Użytkownik RPG
Kapitan zamyślił się.
- W sumie racja... mogli wezwać posiłki. Ferajna. Spadamy - rzekł po czym po chwili skoczyliście w nadprzestrzeń na ułamek zekundy przed skokiem dostrzegłaś wychodzące z nadświetlnej statki
Legat
Odetchnęłam z ulgą. Następnie czekamy aż dolecimy do bazy.
Użytkownik RPG
Po niedługim czasie dolecieliście Mapa asteroid wyglądała jednak zgoła inaczej. Dwie dosyć spore obrzeżne asteroidy wpadły na siebie tworząc zgraję dziesiątek małych będących niegdyś tymi dużymi. Widać stało się to dosyć niedawno.
Legat
To normalne tutaj. Szukamy Tunelu którym wlecimy do stacji.
Użytkownik RPG
Problem w tym że mapa dopiero się odświerzała i tunelu nie było widać. Nigdzie... W pewnej chwili znów jednak coś zobaczyłaś. Zobaczyłaś tunel w miejscu w którym go jeszcze nie ma. że dopiero się utworzy
Legat
Wskazuje pilotowi tamto miejsce.
Użytkownik RPG
- Ale tam nic nie ma - rzekł pilot