No3D Corporation

Oficjalne Forum No3D, wita Cię

#46 2020-03-02 19:14:49

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Re: [Vestaten]Mrożonka{KougatKnave3}

- Z południa. wyruszyłam dawno temu. Postanowiłam zwiedzić trochę tego świata bo w starym domu zrobiło sie... niebezpiecznie i szukam miejsca gdzie mogłabym osiąść na stałe... jakieś sugestie? - zapytałam. Znalezienie miejsca do zamieszkania... to najważniejsze teraz.

#47 2020-03-02 19:24:13

Marax

Użytkownik RPG

Punktów :   

-Ha, tu i bezpiecznie. Dobry żart, może za White Desert Town tam gdzie zielono. Ale tam to nie polecam od tak, bo kobiety to oni traktują tak niezbyt dobrze.- w tym momencie jakiś facio z głębi kuchni wychodzi i daje barmance klapsa. Po czym nagle widzisz i słyszysz jak koleś ląduje na betonowej wylewce.
-Tu jest jeszcze w miarę bo to teren Unii. Tu też nie polecam, chyba że umiesz zabijać i polować na lokalną zwierzynę. To nawet u mnie by się miejsce znalazło, bo o żarcie coraz ciężej z głębi "kraju".- tutaj też specjalnie zrobiła cudzysłów w powietrzu.

#48 2020-03-02 19:40:51

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- U mnie by się miejsce znalazło. Więc jak mniemam proponujesz mi pracę, no cóż. Jak mówiłam obchodzi mnie tylko to by mi nikt nie poderżnął gardła w nocy. Jeśli mogę to mogę na jakiś czas zostać i pomóc to i owo. Jeśli oczywiście nie masz nic przeciwko. jakie miałabym mieć obowiązki?

#49 2020-03-02 20:32:03

Marax

Użytkownik RPG

Punktów :   

-Generalnie chodzi mi o mięso z okolicznych zwierząt, wiesz. Gońce, te szczury wielkości psów i inne. Mówię, o jedzenie jest tu coraz ciężej a jeżeli umiesz polować to masz miejsce do spania i michę, a jak będzie ci się nudziło to nie odmówię pomocy tu w lokalu. Co nieco też zarobisz, wszystko tylko zależy od ciebie mała.- dopala papierosa, a peta rzuca na podłogę, a raczej na gościa który dalej tam leżał. Facet dostał kopa i reprymendę.
-Wracaj do garów bo jaja urwę następnym razem.- odczołgał się na zaplecze i tyle go widzieli.

#50 2020-03-02 20:35:16

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Mogę wziąć oba. Nie lubie siedzieć i odpoczywać, mój ojciec mawiał "Jedna minuta odpoczynku to godzina cierpienia jaką sprowadzasz na społeczność" - powiedziałam. Społeczność, zmnieniłam na oddział. Tak czy siak spoglądam na mapę w mym pda i sie pytam.
- Zaczełabym wpierw od mięsa... - rzekłam i wykładam "Towar"

#51 2020-03-02 20:40:26

Marax

Użytkownik RPG

Punktów :   

-Hmm...- patrzy na nie i kiwa głową. -Dokładnie tak, tylko że potrzebuje ilości hurtowych, a najlepiej całego zwierza. Ten frajer z zaplecza potrafi obrabiać padlinę.
-Co powiesz, że jest to wpłata na dzisiejszy nocleg i wyżywienie? A za każdego zwierza w całości dostaniesz... odliczając wyżywienie i zakwaterowanie... 20 Srebrnych Kredytów. Wiem.. cena dupy nie urywa ale płacę w czym mam.

#52 2020-03-02 20:42:09

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Na początek mi starczy - powiedziałam z uśmiechem. - Mimo wszystko trochę zmęczona jestem wędrówką, więc polowanie zaczełabym od jutra, a tak to mogę pomóc w lokalu od zaraz - dodałam do niej. No cóż... zobaczmy jak mi pójdzie.

#53 2020-03-02 20:54:31

Marax

Użytkownik RPG

Punktów :   

Więc wzięła to mięso i zaniosła na zaplecze. Wraca po krótkiej chwili o podaje ci kluczyk z wybitym numerem 4.
-Schodami w górę na piętro i tam będzie po lewej stronie. W sumie to jak się ogarniesz to możesz pomóc tutaj i zbierać puste naczynia ze stołów.- stwierdziła i nalała jakiego jasnozielonego płynu gościowi co podszedł.

#54 2020-03-02 20:57:22

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Więc i tak robię. Zanosze sobie zbędne rzeczy na górę zostawiając sobie tylko kluczyk oraz rewolwer w pełni naładowany, a następnie po zamknięciu drzwi... idę pracować na dole. No... trochę kiedyś pracowałam jako kelnerka, ale to było dawno temu, i ojciec powiedział iż "to nie jest odpowiednia praca dla jego syna". No... bardzo chciał mieć syna.

#55 2020-03-15 22:22:49

Marax

Użytkownik RPG

Punktów :   

Tak więc zbierasz ze stołów puste, bądź po prostu nieużywane już naczynia. Widzisz też, że ludzi trochę przybywa powoli. A ludzie to różne grupy społeczne, widzisz małą grupkę ludzi wyglądających i pachnących jak mechanicy, benzyna i smar wali od nich na odległość. Jest paru ludzi wyglądających na myśliwych, długie flinty i ubrania odpowiednie do zapierdalania po piasku. Ludzie się patrzą na ciebie, ale może dla tego, że wyglądasz tak jak wyglądasz.
Na marginesie. Bar nazywa się "Cactus Saloon" i prowadzony jest przez Vierke, którą już poznałaś.

#56 2020-03-15 22:26:12

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Czytaj kostium z tej całej placówki kriogenicznej. Ta... jak chce nie rzucać sie w oczy to muszę go jakoś zamaskować albo wymienić. Mimo wszystko kontynułuje swoją pracę, bo nie pokazać iż jestem darmozjadem. No... jak narazie wygląda iż nie straciłam nic z tamtych dni. No nic... kontynułuje prace.

#57 2020-03-15 22:30:27

Marax

Użytkownik RPG

Punktów :   

Pracujesz tak sobie i pracujesz. Słyszysz przy okazji różne historie od lokalnych, zaczynając od problemach z dostawami z Unii Miast Vestaren. Po rozmowę dwóch gości, wyglądających na wyjętych spod prawa, na temat łowów na niewolników w Green Valley.

#58 2020-03-15 22:32:13

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

łowcy... niewolników... przysłuchuje się im dokładniej. Jeśli to jakaś frakcja to będzie tam bezpiecznie, bo jesli tatko mnie czegoś nauczył to tego iż "Najbezpieczniej jest na terenach gdzie już włada jakiś tyran". Więc przysłuchuje się.

#59 2020-03-15 22:36:54

Marax

Użytkownik RPG

Punktów :   

Tak chodząc i przysłuchując się dowiadujesz się, że na południu jest miasto będące siedliskiem dla ludzi wyjętych spod prawa. W tym funkcjonuje tam więcej niż jedna grupa łowców niewolników i nie tylko. Widzisz też, że ci dwaj mają na luźnych ciuchach ułomne fragmenty pancerza z grubszej blachy, a na skrawku materiału na lewym ramieniu mają wymalowaną białą czaszkę ze skrzyżowanymi dwiema maczetami. Powoli zbliża się wieczór i ludzi serio przybywa, więc Vierka poprosiła cię o pomoc przy zbieraniu zamówień.

#60 2020-03-15 22:39:03

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Zgadzam się i idę przyjmować zamówienia. Wpierw idę do tej grupki dwóch łowców niewolników z lekką nadzieją iż dowiem się czegoś więcej. A tak to się pytam co im podać. Jeśli mi się uda... może uda mi się tam osiąść, lecz z tego co mówiła Vierka, jako kobieta będę miała tam przewalone... chociaż i tak miałam podobnie przed tym wszystkim... kiedy tatko nie raz zabraniał mi cokolwiek robić czy nazywał mnie per "chłopcze"

Stopka forum

RSS