No3D Corporation

Oficjalne Forum No3D, wita Cię

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

#61 2020-11-09 10:10:43

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

Re: Inicjacja [Knave]

Siedziałaś tak chwilę gdy nagle z zamyślenia wyrwał cię głos Gilgamesha
- Podoba ci się mój ogród? - spytał stojąc koło ławki. Jak on cię podszedł? W ogóle go nie usłyszałaś

#62 2020-11-09 10:13:47

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Kurwa zupełnie jak Posejdon...
- Piękne. Rozmiarem przypominają mi Pola Elizejskie, lecz tyle różnorodności jeszcze nie widziałam. Zdecydowanie najpiekniejszy ogród jaki widziałam - rzekłam z podziwem.

#63 2020-11-09 10:21:47

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

Gilgamesh usiadł obok ciebie. Teraz dopiero zobaczyłaś jak był ubrany. Nie miał na sobie zbroi. ani szat które można było by nazwać królewskimi. Miał białe spodnie o szerokich nogawkach i czerwoną kamizelkę, rozpiętą. Jego Symbol Abysi był widoczny... o kurw... sześciopak... widoczny... zrobiło ci się gorąco za kołnierzem. Gilgamesz wystawił dłoń i pojawił się nad nią złoty portal wyglądające jak złote fale na powierzchni wody. Z portalu wyłoniły się dwa złote kubki. W drugiej ręce dostrzegłaś złotą butelkę. Nalał z niej do obu czerwone wino i podał ci jeden kubek.
- śmiało, napij się. Możesz mówić co chcesz i o czym chcesz. Szanuję szczerość - odparł
- co sądzisz o drzewie? - spytał

Ostatnio edytowany przez Kamiros Torino (2020-11-09 10:23:19)

#64 2020-11-09 10:27:11

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Piękne. Hefajstos próbuje wytworzyć drzewo które umożliwiałoby wytworzenie różnych owoców, każde inne mówiąc iż "NIKT NIE W MULTIVERSUM NIE BĘDZIE TEGO MIAŁ!". Oj biedaczek... nie zdaje sobie sprawy iż takie piękne drzewo właściwie istnieje - rzekłam z uśmiechem.
- W sumie jestem nawet ciekawa jak wszedłeś w jego posiadanie. Od zawsze tu rosło czy sam je zasadziłeś?

#65 2020-11-09 10:35:58

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

- Hefajstos czy ktokolwiek inny nigdy nie będzie w stanie stworzyć takiego drzewa. Znaczy może stworzy takie które będzie miało wiele różnych owoców ale nie takie które będzie miało ich właściwie nieskończoność. - rzekł po czym dodał.
- to drzewo zasadziłem z jednej z sadzonek jakie otrzymałem w prezencie od Stwórców. Drzewo Nieskończonego Życia... To drugie które zasadziłem. Pierwsze rośnie w ogrodach pałacowych w Abysji. Zostały mi jeszcze 3 sadzonki. Ale nie znalazłem jeszcze dla nich dobrego miejsca. - odparł

#66 2020-11-09 10:39:38

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Uśmiecham się podle typu Hefajstos bully, lecz po chwili zmieniam mimikę spowrotem na normalną. Biorę wino i zaczynam je popijać dziękując wcześniej.
- Hmm... Pyszne wino - rzekłam rozkoszując się nim.

#67 2020-11-09 10:53:32

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

- Sam nadzorowałem jego produkcję. Wykonane z owoców właśnie tego drzewa. - rzekł po czym spojrzał na ciebie. Wasz wzrok się spotkał. Jego oczy czerwone jak to wino... były.. piękne... i przerażające zarazem. Było w nich coś... czego jeszcze nie spotkałaś nigdy. Miałaś wrażenie przez moment że w nich toniesz. Zrobiło ci się jeszcze goręcej za kołnierzem... i... nieco... wilgotno tam niżej.

#68 2020-11-09 11:36:17

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Tym większa chluba z posiadania takiego drzewa - powiedziałam popijając je. No... na pewno czekolady w tym nie ma. Znaczy... gdyby była, to wystarczyła by sama woń... znając pogłoski o Gilgameshu. Tak czy siak spędzamy razem czas.

#69 2020-11-09 12:26:41

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

Siedzieliście tak przez chwilę popijając wino gdy nagle znikąd dosłownie pojawił się przed wami ktoś w pełnej zbroi, czarno-zielonej...
- Mój panie. Wybacz że przeszkadzam - usłyszałaś głos który zjeżył ci włosy. Słyszałaś w nim zło, rządzę mordu... Gilgamesh spojrzał na niego.
- O co chodzi Orionie - Gilgamesh spytał poważnym tonem. Orion... Orion... O CHOLERA ORION! Jeden z 4 tworów Gilgamesha, opisywany jako bezwzględny wojownik który wykonuje każdy rozkaz nie patrząc ile niewinnych istnień straci życie po drodze, morderca, niszczyciel.
Orion bez podnoszenia głowy odparł.
- Xenon… On... Zabił Płomiennego Księcia. - rzekł Orion.
Dostrzegłaś to teraz. Wściekłość na twarzy Gilgamesha. Kielich który trzymał w dłoni zazgrzytał zgnieciony tak bardzo że nie było mowy o naprawie. Orion dosłownie zaczął się zapadać pod ziemię... dosłownie jak wgniatany przez ogromny ciężar. Czułaś to... Gilgamesh był wściekły. Poczułaś falę tej energii... dosłownie wyparła ci powietrze z płuc. W tym momencie Gilgamesh cię przerażał.

Po chwili jednak to uczucie bycia na dnie najgłębszego morza znikło. Widziałaś kilka kropel krwi cieknących spod przyłbicy hełmu Oriona. Gilgamesh wstał.
- Wzmóż ochronę strategicznych lokacji. Gwardia Omega ma wysłać 20 strażników do tego pałacu. I powiadom Artoriasa że jest wezwany na ważne spotkanie - rzekł Gilgamesh poważnym tonem.
- Tak jest - odparł Orion po czym zniknął tak szybko jak się pojawił.
Gilgamesh przemówił do ciebie nie patrząc w twoją stronę.
- Wybacz że musiałaś być świadkiem tego. Zobaczymy się na kolacji. Muszę się tym zająć. - rzekł i sam również zniknął. w miejscu w którym stał zostało jedynie kilka cząstek złotego pyłu który jeszcze przez moment się unosił by również zniknąć.

#70 2020-11-10 00:04:22

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Wstaje by coś powiedzieć lecz szybko się rozpłyneli... no nie mam nic innego do roboty jak pójść i zobaczyć jaki mam pokój. Czy mam własny jednoosobowy, czy nie. Szczerze mówili coś o tym, lecz nie było o tym dokładnie. No cóż... zobaczymy.

#71 2020-11-10 00:13:46

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

znalazłaś swój pokój. Czy raczej Salon waszej trójki i 3 sypialnie. Był niedaleko łaźni... i kwater Gilgamesha. No tak... trzyma was blisko. Salon był spory, definitywnie przeznaczony dla więcej niż 3 osób. Potwierdzała to ilość sypialni przylegających do niego. Było ich 5.. ale 2 z nich były zamknięte, widać nie używane. Same sypialnie nie były jakieś bardzo duże. Znaczy i tak większe niż się podziewałaś po sypialniach dla służby. W twojej było łóżko, wystarczająco duże dla 2 osób, stolik przy oknie z krzesłem i komoda na ubrania. Poza tym były 3 półki i dwie skrzynki. Obecnie puste ale widocznie umieszczone na jakiekolwiek inne rzeczy które chciałabyś umieścić. Były również haczyki na ścianach jakby czekające na obrazy.

#72 2020-11-10 00:20:14

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

To gites... mogę urządzić tutaj i dodać obrazy mojego ludu... mojego ludu nie Persefony. Może jest piękna, ale kurwa obrazy robi iż zabije nimi każdego samym spojrzeniem... i to są słowa samej Luny jak dostała "zawału. Ta... jak twoja sztuka sprawia iż Pierdolony Stwórca Dostaje ataku... musisz zmienić robotę. Ok... nic nie mam właściwie... a wciąż mam jeszcze jeden Supply Drop do wykorzystania... może poproszę o jakieś pamiątki rodzinne jakie mam... raczej jako oficjalna służąca Gilgamesha zostanę to na jakiś czas. No nic. Idę sprawdzić jakie mam zadania na dziś jak mam.

#73 2020-11-15 17:37:14

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

Zadań na dziś nie miałaś. Poza kolacją z Gilgameszem, ale do tego czasu pozostało ci jeszcze ze 3 godziny. Nie widziałaś ani Siduril ani Niny. Było coś cicho, za cicho przez moment. Cisze nagle przerwał odgłos wirującej energii i chrzęst zbroi. Jednej zbroi, dwóch, trzech, pięciu, dziesięciu.. Naliczyłaś dwadzieścia par kroków. Wszystkie maszerujące w szyku. dwie pary zatrzymały się przed drzwiami do pokoju wspólnego w którym byłaś. Kolejne dwie pary kroków ustały w okolicy drzwi do sypialni Gilgamesha.

#74 2020-11-15 18:04:06

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Wychodzę z pomieszczenia i spoglądam na to co się dzieje. Mam mieszane odczucia, lecz staram się zobaczyć co się tam odwala. No... "spokojna" praca chyba przestała być spokojna.

#75 2020-11-15 18:17:31

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

Dostrzegłaś kilku strażników w zbrojach płytowych z abynitu, dwóch po obu stronach drzwi do waszych kwater, dwóch po obu stronach drzwi do sypialni Gilgamesha. Każdy z nich na zbroi miał tabard z godłem Ankheran i symbolem tronu Gilgamesha, a w ręku długą pikę z ostrzem w kształcie symbolu Omega. Skojarzyłaś od razu że to Gwardia Omega. Jednostka Abysi która zazwyczaj strzeże tylko i wyłącznie Pałacu Trzynastu w Mieście Abysi.

Stopka forum

RSS