No3D Corporation

Oficjalne Forum No3D, wita Cię

• Index
  •  » Sesje RPG
  •  » [Sesja][Grim Hollow]Martwi nie snują opowieści...

#61 2019-11-24 18:15:16

DanatZeppeli

Szelma lvl 5

Punktów :   

Re: [Sesja][Grim Hollow]Martwi nie snują opowieści...

- W zasadzie to nie jestem do końca pewna skąd - stwierdziła drapiąc się po podbródku. - Od młodości byłam częścią cyrku. Więc no w zasadzie to nie mam konkretnego miejsca urodzenia. Nie wiem czy byłam adoptowana, czy urodziła mnie moja matka. Więc no jest to jedna z tajemnic wszechświata - oznajmiła nonszalancko i wzruszyła ramionami.

Glim Glam's special boy.

#62 2019-11-28 17:29:50

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Nie wiem jak to jest dorastać w cyrku. Ja od urodzenia mieszkałem z Ojcem który umięśnieniem zawstydziłby nie jednego siłacza, który jednocześnie chciał bym ja tak wyglądał, siostrą która gadała tak szybko iż niekiedy jej nie rozumiałem, oraz babcią która każdą dziewczynę, nieważne czy spokrewnioną czy nie, czy młodą czy starą, zawsze brała za moją "narzeczoną". Potem jeszcze trafiłem na służbę do księżniczki która fanatycznie chciała się zaprzyjaźniać z każdym, przez co też musiałem walić formułkę o "gwardziście przyjaźni", co WCIĄŻ brzmi głupio. Potem jakby zginąłem w wielkim wybuchu, trafiłem do innego świata jako sługa tej tutaj młodej panny, wygraliśmy wojne o takiego grala co spełnia życzenia... a potem tu się znaleźliśmy na tym drzewie co mówiłaś. Ah...

#63 2019-12-04 17:07:34

DanatZeppeli

Szelma lvl 5

Punktów :   

- Cóż, przynajmniej tutaj nie musisz być gwardzistą przyjaźni - stwierdziła i zaczęła zakładać swoje buty. - Dobra, ja lecę na stronę na chwilę. Zobaczymy się za jakiś czas prawda - rzuciła i wyszła z pokoju. Więc na razie zostałeś samemu. Z jeszcze śpiącą Illyią.

Glim Glam's special boy.

#64 2019-12-11 17:23:54

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Tak więc siedzę i się ubieram sam. Następnie sprawdzam swój (i tak chujowej jakości) ekwpiunek, cholera, serio muszę znaleźć jakąś pracę która pozwoli mi zarobić na lepszy ekwipunek. Przy okazji też czekam aż Illyia się obudzi. No, trzeba będzie się wkrótce zbierać.

#65 2019-12-17 18:47:11

DanatZeppeli

Szelma lvl 5

Punktów :   

Oprócz prostego, średniej jakości i stanu wikińskiego miecza oraz swoich ubrań w zasadzie nie miałeś ekwipunku. Więc owszem, praca będzie ci potrzebna. Żeby mieć cokolwiek lepszego do walki.
Wreszcie usłyszałeś, jak drewno z drugiego łóżka zatrzeszczało a potem jak Illyia ziewnęła.
- Dzień dobry... - powiedziała przecierając oczy.

Glim Glam's special boy.

#66 2019-12-26 19:33:47

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Witaj, Illyia. Jak się spało? - zapytałem się jej z uśmiechem kończąc oporządzanie sprzętu i zaczynając wyglądać za okno. Spoglądam jak tam ulica i jak dużo już mieszkańców wstało już. Zapowida się chyba ciekawy dzień, tak przynajmniej kości mi mówią. Mimo wszystko po chwili znów spoglądam na Byłą Mistrzynię.

#67 2019-12-26 22:27:06

DanatZeppeli

Szelma lvl 5

Punktów :   

- Bywało lepiej... ale bywało też gorzej - stwierdziła przeciągając się. - Zdecydowanie będę tęskniła za swoim starym łóżkiem. Ale przynajmniej nie jest aż tak, źle pod względem temperatury. Mieszkałam kiedyś w miejscu które było w zasadzie tak samo zimne jak ten kraj - stwierdziła - A jak tobie? - zapytała zakładając powoli buty.

Glim Glam's special boy.

#68 2019-12-28 23:06:05

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Jak na drugi raz od... ponad dawna, nawet lepiej. Powiem szczerze iż przydziałowe łóżka w koszarach to wciąż najgorsze gdzie spałem... znaczy nie... była jeszcze dzień po moim trafieniu do Ponyville... do dziś nie wiem jakim cudem obudziłem się w Appleosie - powiedziałem wciąż próbując rozkminić co dolali do tego cydru wtedy. Tak czy siak spoglądam na ciebie.
- Do 3 godzin prawdopodobnie będziemy ruszać, no chyba iż coś nas zatrzyma. Jesteś głodna?

#69 2020-01-04 17:59:04

DanatZeppeli

Szelma lvl 5

Punktów :   

- Z tym chyba będziemy musieli poczekać na Lohse... - skomentowała na temat jedzenia. Gdy nagle drzwi się otworzyły i zobaczyliście rudowłosą bardkę.
- O, świetnie. Wstaliście więc możemy lecieć coś zjeść i się zbieramy - oznajmiła podchodząc do łóżka, chwytając swoją torbę i lutnię i ruszając ku drzwiom. - No zbierajta manatki - oznajmiła i wkrótce wszyscy kierowaliście się na dół.
Dziś posiłek odbył się bez żadnych incydentów, a po dość skromnym śniadaniu ruszyliście w dalszą drogę.

Będąc już na trakcie Lohse obróciła się do was.
- Podobno była tu niedaleko bitwa. Będzie trzeba uważać na dezerterów. Jesteście dobrzy w ukrywaniu się? - zapytała.

Glim Glam's special boy.

#70 2020-01-04 19:25:48

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Udało mi się ukryć przed szefową która słynęła z odnajdywania strażników... do czasu aż kolega mnie nie wydał. Podczas przygody w której zginąłem, miałem wiele sytuacji do ukrywania, a Illyia przyzwała mnie w pozycji Assassyna, który specjalizował się w ukrywaniu i atakach z zaskoczenia... tak więc, tak mogę się ukrywać - powiedziałem nadwyraz spokojnie. Mimo wszystko spojrzałem.
- Jeśli to nie będzie problem, też chciałbym się rozejrzeć po owym polu bitwy.

#71 2020-01-16 18:42:48

DanatZeppeli

Szelma lvl 5

Punktów :   

Lohse spojrzała na ciebie i wzruszyła ramionami.
- Jeśli czujesz się na tyle pewnie, to w porządku. Tylko, że raczej nie będę mogła uratować ci dupy jeśli stanie się coś złego - stwierdziła po chwili.
- Nie martw się. Jestem dość pewna jego zdolności ukrywania się - odezwała się Illyia.

Minęło jakieś trzydzieści minut nim dotarliście do pola bitwy. Było to dosłownie duże pole, teraz pokryte zwłokami. Lohse i Illyia ukryły się w niedużym zagajniku który był w pobliżu pozwalając ci się trochę rozejrzeć.
I szczerze powiedziawszy, wyglądało to kiepsko. Większość pancerzy była pustymi skorupami które wydawały się jakby lekko stopione. Podobnie z mieczami. Znalazłeś nawet jedną masę broni która była absolutnie bezużyteczna, będąc po prostu masą stali z kawałkami ostrzy które wystawały.

Cały czas słyszałeś też dziwne dudnienie w uszach. Jakby odgłosy zmarłych wciąż śpiewających pieśni bitewne. Po pewnym czasie przestałeś jednak zwracać na to uwagę.

- Si vis pacem para bellum... - złamane włócznie, stępione miecze. Nic przydatnego.
- Dulce bellum inexpertis... - znalazłeś za to rękawice które na ciebie pasowały. Coś przydatnego.
- Casus belli... - zaraz potem napierśnik który udało ci się założyć.
- Deus vult... - nawet nagolenniki. Wciąż było to biedne, ale dość przydatne.\
- Inter arma... silent leges. Bellum omnium. contra omnes. - dudnienie wciąż wypełniało twoje uszy stając się nieco bardziej irytujące.
- Bellum omnium calcuto est... - to nie było dudnienie. To był męski głos. I gdy spojrzałeś w jego stronę zobaczyłeś osobę ubraną w pełną zbroję, z długim mieczem przy pasie. Kopiącą jakiś dół w ziemi łopatą.
- Lus ad bello, lus ad belli. - śpiewał jakąś, nieznaną ci, pieśń.

Glim Glam's special boy.

• Index
  •  » Sesje RPG
  •  » [Sesja][Grim Hollow]Martwi nie snują opowieści...

Stopka forum

RSS