Oficjalne Forum No3D, wita Cię
Użytkownik RPG
Poranek przyniósł ze sobą ożywczą zachodnią bryzę, śpiew słowików oraz ciepłe promienie słońca. Wiosna była w pełni rozkwitu. Gdzie nie spojrzeć hasały króliki, łasice, jeże dreptały radośnie wśród mchu. Obudziłaś się rześka i wypoczęta. Nad tobą wśród drzew skakało kilka wiewiórek. Nagle ciszę poranka przerwał skowyt wilka... dosyć bolesny skowyt, któremu towarzyszyło głuche łupnięcie i parę przekleństw w orkowym języku.
Legat
Otwierając oczy, wskakuje na drzewo i w ukryciu biegnę w tamtą stronę. Drzewa i inne rośliny powinny mi ułatwić bieganie po Zewnętrznym Lesie. Kiedy będę na drzewie blisko miejsca sytuacji, obserwuje się co znowu Orkowie robią tutaj.
Użytkownik RPG
Nie orkowie a jeden tylko... jeden któy przyłożył najwidoczniej w łeb wilkowi gałęzią... wilkowi który właśnie ucieka z jego butem
Legat
Schodzę z drzewa z gotowością do wystrzału na wypadek ataku Orka. Nigdy im nie ufam, większość się śliniła na widok tutejszych zwierząt i mnie. Kiedy wyjdę i będę na dystansie bezpiecznym to mówię.
- Coś nie tak, zielonoskóry?
Użytkownik RPG
ork obrócił się w twoją stronę... nie wyglądało żeby miał atakować.
- powitać... ta futrzana kulka porwać mój but... moja teraz bez buta... - odparł łamiąc wspólną mowę.
Legat
Spoglądam na wilka. Widać iż ma but. Z tego co mówił mój tata, z wilkami niemalże jestem spokrewniona. Gwizdam na wilka by do mnie podbiegł. I przekonuje go by oddał but. Sprawdzam też z przyzwyczajenia czy nie ma Ran.
Użytkownik RPG
Wilk niechętnie ale zostawił buta. Ran nie miał tylko małego guza.
Legat
- Leć, wracaj do stada - rzekłam i podchodzę tutaj.
- Nie sądzę by wilk wyszedł poza las i tak ukradł ci bucika. Co tutaj robisz? - spytałam się z ciekawską miną, merdając ogonem.
Użytkownik RPG
- moja przyjść poszukać roślinek... roślinki potrzebne... moja w sumie mieszkać blisko las... sam...
Legat
- Jakie rośliny? Znam wszystkie rośliny w Zewnętrznym i Wewnętrznym Lesie. Może pomogę!? - spytałam się podekscytowana iż mogę pomóc komuś z poza lasu.
Użytkownik RPG
- moja nie potrzebować... już mieć wszystko... moja buta zdjąć bo kamyk wpaść i wbić sie w stopa... wilk wtedy porwać buta... - odparłpo chwili przysiadł i założył buta.
- Moja cie nie znać... ale twoja miła być... milsza niż tamci z plemienia... oni mnie wygnać... moja od dawna sam... twoja być pierwsza istota co umie mówić moja spotkał od ośmiu księżyców... - rzekł wstając
Legat
- Hmmm... czyli jesteś spoza lasu. Co umiesz robić - zastanawiam się. Myślę czy by go do Plemienia Goblinów nie odeskortować. Oni tam są tolerancyjni nawet dla orków po parę razy orków tam widziałam, może go tam przyjmą.
Użytkownik RPG
- moja umieć wiele rzeczy... inaczej moja nie przeżyć sam... a dlaczego twoja pytać? - spytał. Widać było że lubi rozmawiać. ogólnie był dużo milszy niż większość orków. czułaś że cieszy się że wreszcie ma z kim pogadać.
Legat
- Bo myślałam nad czymś. Czemu cię wygnali? - zapytałam pochylając się lekko do niego z ciekawsko.
Użytkownik RPG
- bo mnie nie lubić... bo moja być homogenizowany.... - odparł ork