No3D Corporation

Oficjalne Forum No3D, wita Cię

#1 2017-05-23 03:36:45

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

[Terra Sigma] "Preludium Chaosu"

Obudziłaś się o godzinie 4 rano... zaczynało się rozwidniać. Ty byłaś zlana potem po bardzo niespokojnym śnie.... W owym śnie do tego świata przybył Czempion Chaosu z twojego świata rządny zemsty i połączył siły z istotami chaosu które już były tu od wieków. Leżałaś tak przez moment uspokajając oddech. Minął już tydzień od pamiętnej walki gdy to Sombryści zaatakowali stolicę. Clockwork oraz reszta jego ekipy niemal całkowicie wyleczyli już swe rany. Zniszczenia jakie przyniósł ze sobą ten atak również zostały prawie całkowicie naprawione. Grupa Clockworka pomagała w odbudowie jak mogła. Jednak tobie nie dawały spokoju 3 rzeczy...
Raz: czemu Sombrysci zaatakowali akurat was skoro nie macie sojuszu z Krajami północy ani z Dominium Stali.
Dwa: obecny sen
i Trzy: Wspomnienie rozmowy z Clockworkiem który wspominał że Discord, Władca chaosu, który niby był już reformowany, zniknął akurat w przeddzień wybuchu Wojny miedzy Sojuszem a Dominium

#2 2017-05-23 08:55:02

PlaguePony

Użytkownik RPG

Punktów :   

Re: [Terra Sigma] "Preludium Chaosu"

Gdy się obudziłam spojrzałam na zegarek, była godzina czwarta rano. Coś czułam, że to nie był zwykły sen, lecz wizja tego co może się stać. Moje miasto było już prawie odbudowane po tygodniu, kiedy odbyła się wielka bitwa. Lecz moje myśli nie były spokojne, gdyż mnie zastanawiały kilka rzeczy i coś przeciwdziałać, aby w przyszłości nie zdarzyło się to co było przez te kilka tygodni.
Po pierwsze będzie trzeba odnowić i utworzyć sojusze, by móc się obronić przed Sombrystami. Po drugie muszę się dowiedzieć czy to tylko zły sen czy coś gorszego. I ostatnie dowiedzieć, gdzie jest Discord i czy może nie maczał swych szponów w wojnie pomiędzy Dominium a Sojuszem.
Postanowiłam spróbować się jeszcze położyć i przespać się do rana, by potem wybrać się do ojca i powiedzieć mu o tym.

Ostatnio edytowany przez PlaguePony (2017-05-23 09:08:35)

#3 2017-05-23 10:38:09

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

Położyłaś się jednak nie mogłaś zasnąć.. na zewnątrz mimo świtu było cicho... zbyt cicho... nie było słychać ani śpiewu ptaków... ani szumu fal... kompletna cisza... wręcz nienaturalna. do tego należało dodać fakt ze czułaś się obserwowana... czułaś na sobie czyjś wzrok... wzrok który przeszywał cię na wskroś powodujac niemiłe uczucie ciarek na plecach.

#4 2017-05-23 11:06:41

PlaguePony

Użytkownik RPG

Punktów :   

Było za cicho, nawet na taką porę dnia, do tego czułam, że jestem obserwowana. Na wszelki wypadek sięgam ręką powoli do swojego pistoletu, uważając aby nic mnie nie zaskoczyło.

#5 2017-05-23 11:09:24

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

W pokoju nic nie było. Uczucie bycia obserwowaną nie ustępowało... zdawało ci się że właściciel tego wzorku jest na zewnątrz.. za oknem...

#6 2017-05-23 11:10:44

PlaguePony

Użytkownik RPG

Punktów :   

Ostrożnie zaglądam przez okno, by zobaczyć kto jest właścicielem wzroku. Lecz na wszelki wypadek ładuję swój pistolet, aby w razie czego strzelić.

Ostatnio edytowany przez PlaguePony (2017-05-23 11:17:19)

#7 2017-05-23 11:24:26

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

[ https://www.youtube.com/watch?v=UKMtJE1qzyo& ]
Wyjrzałaś przez okno. Z początku nie widziałaś nic nadzwyczajnego. Strażnicy na ulicach poniżej patrolowali normalnie i rutynowo. Było pusto. Jednak gdy tak rozglądałaś się twój wzrok wychwycił sylwetkę na jednym z dachów która za ułamek sekundy zniknęła ci z pola widzenia gdy twój wzrok przesunął się dalej. Gdy jednak powróciłaś w to miejsce i zatrzymałaś wzrok zobaczyłaś Postać. Wysoka, smukła ludzka sylwetka odziana całkowicie w czerń. Czarny płaszcz z kapturem, spodnie, buty. Cały ten ubiór zdawał się jakby rozmywać co utrudniało dojrzenie szczegółów. ale nie miałaś wątpliwości... tamta postać była źródłem wzroku który cię przeszywał. nie widziałaś twarzy postaci... zdawała się mieć na niej maskę... która również była czarna.... tyle ze lustrzana. Postać ta po prostu stała tam na tamtym dachu i patrzyła prosto na ciebie... dłonie miała chyba w kieszeniach płaszcza. Przeszedł cię dreszcz.

#8 2017-05-23 11:40:32

PlaguePony

Użytkownik RPG

Punktów :   

Obserwowałam co się dzieje na zewnątrz, na początku zdawało mi się, że nic ciekawego się dzieje. Strażnicy pilnowali ulic strzegąc porządku. Lecz po spojrzeniu na jeden z dachów ujrzałam tajemniczą postać ubraną w czerń. To on był powodem moich dreszczy. Nie wiedziałam czego chce, lecz jedno było pewne. Musiałam się tego dowiedzieć osobiście, lecz najpierw musiałam sprawdzić czy ta cisza jest spowodowana magią. Po czym patrzę wzrokiem odległość od najbliższego dachu i próbuję na nie skoczyć, aby dojść do tej tajemniczej postaci.

#9 2017-05-23 11:58:32

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

Wyskoczyłaś na najbliższy dach.. nie miałaś trudnego skoku jako ze znajdował się on w miarę blisko oraz nieco poniżej poziomu okna co dodatkowo ułatwiło ci przebycie tej odległości. Potem przeskoczyłaś na kolejny dach i kolejny aż znalazłaś się na tym samym dachu co postać. Był to bardzo duży dach... budynek na planie kwadratu, 50m ściana... Postać stała na środku dachu i patrzyła na ciebie.

#10 2017-05-23 12:01:17

PlaguePony

Użytkownik RPG

Punktów :   

Gdy dobiegłam do tej postaci, skacząc przez dachy budynków. Stał przede mną i nadal obserwował moją osobę. Mając lekko dość tej sytuacji, spojrzałam na niego podchodząc ostrożnie na bliższą odległość i rzekłam, żeby powiedział kim jest i dlaczego mnie obserwuje.

Ostatnio edytowany przez PlaguePony (2017-05-23 12:02:27)

#11 2017-05-23 12:06:28

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

Podeszłaś na 15.... 12... gdy krok dzielił cię od przekroczenia 10m postać cofnęła się o ten krok jakby nie chcąc znaleźć się bliżej ciebie. Zauważyłaś ze staliście na zupełnie opuszczonym niezamieszkałym budynku... ciekawe dlaczego. Kazałaś mu powiedzieć kim jest i czego od ciebie chce... Postać dalej stała... nie rzekła ani słowa... Mogłaś się teraz lepiej przyjrzeć jej... na twarzy miała idealnie gładka maskę wyglądającą jak Czarne Lustro. nom.. nie tak do końca idealnie gładka bowiem na wysokości ust od jednego brzegu maski do drugiego szła idealnie pozioma cieniutka rysa która była niemal niedostrzegalna.

#12 2017-05-23 12:12:00

PlaguePony

Użytkownik RPG

Punktów :   

Po chwili stania zauważyłam, że staliśmy na dachu pustego budynku, dlatego zaciekawiło mnie wybrało to miejsce. Moment pózniej ujrzałam na tym lustrze malutką rysę. Spróbowałam przyjrzeć się temu lustro bardziej dokładnie, by zobaczyć co w nim jest. Próbuję do jego/tego podejść by móc dotknąć tej rysy.

Ostatnio edytowany przez PlaguePony (2017-05-23 12:13:35)

#13 2017-05-23 12:18:23

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

Za każdym razem gdy robiłaś krok do przodu... on robił krok wstecz utrzymując stały dystans.nadal się nie odezwał ani słowem. nie wyglądało na to by wydawał jakikolwiek dźwięk. W ten sposób zmusiłaś go do wycofania się do krawędzi dachu. Lecz gdy zrobiłaś jeszcze jeden krok ten zrobił krok wstecz a raczej skok wstecz znajdując się ponad 10m od brzegu dachu kolejnego budynku. Znów był to budynek niezamieszkały był to bowiem jeden z magazynów... chyba były w nim materiały budowlane. Był na tyle daleko od krawędzi że mogłaś przeskoczyć nie naruszając tej granicy 10m wokół niego która ustalił. zauważyłaś nietoperza lecącego w jego stronę jakby nieświadomego jego obecności. tuż przed granica 10m nietoperz nagle skrecił i okrazył go własnie w promieniu tej granicy by wznowić lot we wcześniejszym kierunku.

#14 2017-05-23 12:27:13

PlaguePony

Użytkownik RPG

Punktów :   

To oddalanie się lustra zaczynało mnie naprawdę drażnić. Gdy miałam nadzieję, że wreszcie stanie na krawędzi dachu to ono skoczyło na dach następnego budynku, który się okazał magazynem. Jednak po chwili zauważyłam nietoperza, który przeleciał wokół lustra, by go ominąć. Musiałam sprawdzić czy na pewno to nie jest jakaś sztuczka, która miała mnie zwabić do tego miejsca. Sprawdzając swoją żelazną ręką (wiadomo spaczoną) czy nie jestem w jakieś iluzji.

Ostatnio edytowany przez PlaguePony (2017-05-23 12:29:54)

#15 2017-05-23 12:32:00

Kamiros Torino

Użytkownik RPG

Punktów :   

twoja ręka nie wykryła żadnej iluzji... ale nie wykrywała też Zamaskowanego.. nie byłaś w stanie wyczuć jego energii. zupełnie jakby go tam nie było gdzie był.. co więcej.... miejsce w którym stał... cała przestrzeń w promieniu 10m od niego... była pozbawiona nawet many znajdującej się w powietrzu... zupełnie jakby w tej przestrzeni... nie było nic...

Stopka forum

RSS