No3D Corporation

Oficjalne Forum No3D, wita Cię

#1 2017-02-19 17:09:54

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

[EBF]Droga Do Elysium[Thorn Lion]

System Turkus. W pozostałościach niedawno co zniszczonego układu znajdowała się właśnie Flota Elysion. Składała się ona z 5 okrętów. 1 Okrętu Dowodzenia Klasy Celestial i 4 krążowników Młot. Na mostku owego Okrętu Dowodzenia o dumnej nazwie "Grzmiąca Stal" w asteroidy spoglądała biała klacz ziemna o czarnej grzywie. Miała ona zielonkawe oczy. Znaczku nie było widać gdyż był zasłonięty przez czarny Mundur. Spoglądawszy na gwiazdy rzekła.
- 100 lat bez większego konfliktu... naprawdę mimo iż mówią na ciebie Smok Pokoju to gdziekolwiek się pojawiasz, to musi się z tego wyłonić większa wojna - rzekła odwracając się do ekranu. Był tam na nim siwy mężczyzna z czarną przepaską na prawym oku. Miał on brązowe oko. Sam był ubrany w brązowy płaszcz jaki kiedyś nosili Dowódcy Federacji za czasów Wielkiej Wojny.
- Z tego co wiem, konstruktor próbował to zrobić jeszcze długo przed tym jak mnie obudzono. Poza tym, pokonaliśmy go - odrzekł jej ochrypniętym głosem starzec. Klacz zniesmaczyła się i rozejrzała się po mostku. Personel pracował spokojnie. Jakby nie zdawali sobie sprawę w jakim układzie się znajdują. Mimo to można poznać po nich iż są zaniepokojeni. Nie można im się dziwić... wybuch jednej planety zniszczył cały układ, przy którym cudownie ocalało słońce, choć przyśpieszyło to jego starzenie.
- Detonacja Genaratora Cienia sprawiła iż to miejsce jest przeklęte... zarówno dla Lukarian jak i dla Kucy. Straciliśmy w tej bitwie więcej personelu i sprzętu niż można to sobie wyobrazić... mimo wszystko... - zaczął Lukarianin. Siedział przez chwilę przy czym klacz spojrzała dokładnie na niego.
- Wiem... dla kogoś takiego jak ty, to co się znajdowało na tej planecie to rarytas... - powiedziała, dokańczając za niego. W przestrzeni nagle nastał wybuch ale to nie był atak. Tylko detonacja asteroidy która była na kursie kolizyjnym z jakimś okrętem. Mężczyzna przymróżył oko i rzekł.
- Wielka Wojna wciąż jest najgorsza... 500 milionów istnień... - zaczął lecz nie mógł dokończyć. Admirał za to znowu dokończyła.
- Wiem. Pamiętam jak mi o tym babcia opowiadała. Mimo iż na początku nie zwiastowało to takiej katastrofy. Lecz gdyby nie Patrioci...
- Nie było by nas tutaj - tym razem człowiek Dokończł. - Dobrze. Ja muszę wracać do swoich spraw. Udanej straży Admirał Silver - dodał po chwili. Silver uśmiechneła się i powiedziała.
- To samo... Szahu Al-Bashir... - powiedziała i wyłączyła rozmowę.

===

Budzisz się o 6 godzinie czasu planetarnego. Leżałeś obecnie w łóżku z wtuloną w ciebie klaczą o imieniu Velvi Spark. Poznałeś ją wczoraj w knajpie po tym jak zakończyłeś ostatnie zlecenie. Sprawdzając jak zwykle swój Datapad zauważyłeś iż dostałeś nowe zlecenie, lecz nie od tego od kogo zawsze, lecz od kogoś nowego. Hrabiego Equestriańskiej Kolonie na Makeie. Sam tytuł i nadawca obiecuje sowitą nagrodę za takowe usługi. Sama klacz, była o beżowej sierści i białej grzywie. Figura modelki... którą z resztą była.

#2 2017-02-19 17:27:30

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

Re: [EBF]Droga Do Elysium[Thorn Lion]

**Ogier sobie leżał przy klaczy z małym uśmiechem na pyszczku i ją głaskał delikatnie po główce tak by jej nie zbudzić przy okazji sprawdzając swoje PDA, na którym to zostało wystawione zlecenie, a raczej bardziej prośba o spotkanie się z nijakim Hrabią.**
Mhmm...przeważnie nie biorę w ciemno, ale hrabia cóż szykuje się swoiste zlecenie...
**Przeczytał dokładnie opis zlecenia czym, że ono może być jak nie było opisu to chodziać gdzie miał się z ów postacią spotkać. Ostrożnie powstał od klaczy by jej nie zbudzić i ubrał się w swój kombinezon skokowy, a na głowę założył swj hełm, gdzie to część zakrywająca jego pysk była wsunięta do wnętrza hełmu, gdyż nie potrzebował aktualnie osłon pyska. Na jego bokach widniały pagony Acesu czyli frakcji najemniczej, nie było ukazanej rangi, a ni nic takiego, gdyż było to zbędna część. Na swój grzbiet założył sobie karabin typu Wolt strzelający pociskami energetycznymi, swoją wyrzutnie Łucznik zawsze zostawał przy swym tytanie. Podszedł do lustra, w któym to się przyjrzał i się uśmiechnął.**
Mhmm...Thorn ależ ty zajebiście wyglądasz...
**Mruknął do siebie i zerknął na klacz, którą cmoknął w policzek i wyszedł z pokoju rzucając ciho w jej kierunku**
Dziękuję za miłą noc miłego dnia...
**Wyszedł z pokoju rozglądając się po tej okolicy.**

#3 2017-02-19 17:35:48

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

===
OD: Hrabia Makeie o imieniu Iron Hoof
Do: Thron Lion
Temat: Zlecenie
Treść:
Witaj...
Usłyszałem iż jesteś dobrą najemną spluwą a ja owej potrzebuje. Nie musisz się obawiać, jak to w twojej branży bywa, czy będziesz zadzierał z Equestrią czy Federacją. Przyleć na planetę Makeie możliwie szybko. Nagroda: 100 000 kredytów

===

Kiedy wyszedłeś z pomieszczenia trafiłeś na pusty lecz schludnie utrzymany korytarz. Nigdzie nikogo nie było. na lewo znajdowały się inne mieszkania, a na prawo, zejście na rynek i do Hangarów. Stacja ta jest międzynarodowa więc możesz się tu spodziewać zarówno kucy jak i ludzi i innych ras. Nieopodal widziałeś ekran. Staten na Makeie odlatuje za 30 minut. Twój tytan spoczywa niedaleko.

#4 2017-02-19 17:46:58

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

(kiedy to czytał)
Ja pierdole 100 kafli... coś mnie tu śmierdzi, ale udam się zobaczymy co tam ma do zaoferowania... **Mruknął**

(teraz)
**Widząc ów odlot za 30 minut postanowił wyruszyć w kierunku swego tytana o wdzięcznej nazwie OS Legion, aby mu przekazać ciekawe nowiny i to co o tym sądzi czy aby też na pewno się podjąć tego zadania i dowiedzieć od niego więcej na temat niejakiego Hrabiego, gdyż tytan miał spokojny swój dostęp do łącz między światowego "wifi" i trzymał się na swoich zabezpieczonych trasach. Ogier wyszedł na rynek i się rozejrzał udając się w kierunku hangarów, gdzie winien być trzymany aktualnie Legion.**

#5 2017-02-19 19:42:29

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Na żadnym z straganów nie było nic co cie mogło zainteresować. Kiedy wszedłeś do hangaru widziałeś małe miejsce gdzie dali ci tytana. Kiedy do niego podeszłeś Legion aktywował się i rzekł patrząc na ciebie.
- Długo ci to zaszło - rzekł swym komputerowym głosem. Po tym jak zadałeś mu to pytanie on na chwile zamilkł sprawdzając w sieci. Po chwili ci powiedział.
- Hrabia Iron Hoof. Urodzony na Terze w miasteczku BlackWater w Equestrii. Bezdomny, lecz udało mu się dorobić uczciwie swojej obecnej pozycji, wpierw jako roznosiciel gazet, potem jako pomocnik polityka. Po tym został mianowany Ambasadorem w Heliopolis. Cztery lata temu, wybrany nowym Gubernatorem planety Makeie. Miesięczne zarobki... 250 000 kredytów. Rodzina: Córka imieniem Laura Tail.

#6 2017-02-19 19:57:30

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

250 tysięcy na miesiąc no nieźle heh nie wielu sobie może pomarzyć o takiej sumce. Cóż łatwo się z nim wynegocjuje może parę tysięcy więcej.
**Mruknął z uśmiechem patrząc na Legona**
Zarezerwuj nam dwa bilety na Makeie, wyruszamy odwiedzić pana jaśnie Hrabiego hehe...
**Odparł z uśmiechem i zerknął za siebie.**
Dobrze cię tu traktują chociaż? Nie zapomnieli cię przy smarować hehe?

#7 2017-02-19 20:03:12

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Nie wznoszę skargi na tutejszą obsługę. Nie znają się na tytanach jak ty czy inżynierowie Wojskowi, lecz dobre mnie tutaj traktowali - rzekł. Nagle koło was przeszedł Lew i spojrzał na waszą rozmowę.
- Nie za często tutaj widzimy Tytana. Zazwyczaj Komandosti STEEL wolą je trzymać na swojej stacji. Zrobiliśmy co w naszej mocy za to za co nam pan zapłacił - powiedział i ruszył dalej. Po chwili Legion powiedział iż zarezerwował bilety.
- Jest jeden problem. Musisz przygotować się na kontrole. Planeta obecnie jest zablokowana przez flotę Equestrii. Wiesz czemu - zaznaczył Legion.
Sześć miesięcy temu, na planete napadły roboty Konstruktora. Słaba wtedy ochrona z trudem broniła się przed ich atakami do czasu przybycia Floty Federacji która byla w sąsiednim systemie. Pomogli wojskom planetarnym także w zabezpieczeniu planety.

#8 2017-02-19 20:10:24

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

No cóż lepszy rydz jak nic hehe...**zerknął i kiwnął "Lwowi" łbem** To dobrze i miło mi to słyszeć...
**Zerknął ponownie na Legiona, który mu powiedział o kontrolach na planecie i cicho westchnął.**
Ta wiem niestety, ale spokojnie pan jaśnie Hrabia pewnie musiał uprzedzić straż o tym iż przybędziemy, bo raczej bez podstawnie nie słał by nam swego zaproszenia heh...Dobra.
**Zerknął na zegar odwracając się i powoli ruszając w kierunku promu, który miał wylecieć na ów planetę.**
Spotkamy się na miejscu Legion, a teraz odpoczywaj.

#9 2017-02-19 20:16:25

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Przy drzwiach stało dwóch żołnierzy Federacji. To prom na Makeie więc obstawa raczej spodziewana. Spojrzeli na ciebie jak stawałeś w kolejce. Nagle koło ciebie zatrzymała się... piękna klacz jednorożca o białej sierści i o grzywie o kolorze słomy. Parę kucy przed tobą... w tym jeden Lukarianin spojrzeli na nią z wyraźnym zainteresowaniem. Żołnierze jednak wciąż ciebie obserwowali. Co do klaczy to zauważyłeś... iż była na wózku. Tylną partię miała zakrytą.

Żołnierze: http://images.akamai.steamusercontent.c … 31D86D8B7/

#10 2017-02-19 20:19:24

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

**Podchodząc do kolejki spojrzał na dwóch żołnierzy z obojętnością we wzroku. Stanął na końcu kolejki widząc iż sobie chwilę poczeka, nieco się przeciągnął i zerknął w kierunku ów klaczy, która sobie stanęła obok niego.**
Hmm...widzę, że lecimy w tym samym kierunku.
**Nagle powiedział w kierunku klaczy z lekkim uśmiechem.**

Ostatnio edytowany przez SmokuGaming (2017-02-19 20:28:52)

#11 2017-02-19 20:33:10

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Na to wygląda - rzekła spoglądając na ciebie z lekkim uśmiechem. Żołnierze zaczęli coś do siebie szeptać. Wciąż cię obserwując.
- Jeśli można wiedzieć... jaką pan ma sprawę na Makeie? - spytała się zainteresowana. Nagle Legion przesłał ci waszym kanałem wiadomość.
"Pilocie. Przechwyciłem transmisje o przebywającym tutaj Komandosie STEEL który zdezerterował z Equestrii kradnąc przy tym ważne dane. Jako iż wciąż nosi pan ten pancerz... sugerujemy unikać żołnierzy Federacji jak i Equestrii"
Jeden z żołnierzy powoli dobył karabin. Lecz nic nie zrobił. Tylko cię bacznie obserwuje. Hełmy ochrony mają specjalne wizjery które pozwalają na pewien skan. Powinni mieć te dane o skradzionych informacjach... już cię pewnie skanują.

#12 2017-02-19 20:45:45

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

A do pana Hrabiego mam zamiar się udać, gdyż zaprosił mnie do siebie w pewnej sprawie niestety szczegóły muszę utajnić, ale w miłym towarzystwie lot nie będzie już taką nudą prawda?
**Odprał z uśmiechem w jej kierunku i zerknął na żołnierzy, którzy cóż zaczęli go "skanować" on wiedział co i jak bo głupi nie był, ale on działał bynajmniej starał się działać legalnie i nie wchodzić w konflikty prawne, jego materiał, pancerz to był zupełnie inny krój mocno przypominający te kombinezony skokowe komandosów Steel, więc niczego się nawet nie obawiał.**
Spokojnie Legion...pamiętaj jak działamy nie ma czego się obawiać... Przy okazji dzięki za informacje może zechcą za niego zapłacić jak go spotkam haha...
**Odparł z uśmiechem uprzednio przytykając kopytkiem do hełmofonu.**

#13 2017-02-19 20:53:50

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Do Hrabiego Iron Hoofa? To nawet będzie miał pan towarzystwo poza podróżą gdyż tak samo się do niego wybieram - rzekła klacz. Po chwili walnęła się kopytem lekko w czoło.
- Ależ gdzie moje maniery. Sea Light do usług - rzekła podając po chwili kopytko. Nastała twoja kolej. Bileter wyczytał twoje dane które się zgadzały więc cię przepuścił. Nadeszła kolej twojej nowej kompanki... na razie.
- Zobaczmy. Sea Light. Zawód... Najemnik Crimson Water. Wiek... 19 lat. Cel podróży... Mos Astra na Makeie. Rasa... Syrena - spytał się. Klacz kiwnęła a na to ostatnie pokazała... swój rybi ogon. Bileter kiwnął jej i przepuścił ją. Po chwili podjechała do ciebie, zakrywając ogon.

Syreny - Syreny są jedną z czterech ras Federacji. Razem z Succubami uważane niezaprzeczalnie za najbardziej porządane istoty we wszechświecie. Syreny nie posiadają niestety drugiej płci co sprawiło iż mogą się rozmnażać poprzez tak zwane Połączenie. Do tej pory nikt nie wie jak to działa. Uciekły z Equestrii ponieważ w okresie przed przybyciem Lukarian, były łapane i przerabiane na krem na zmarszczki i do sierści. Maja tylko jedną płeć i stanowią je tylko samice, tak jak Succuby.

#14 2017-02-19 20:59:45

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

Ooo no proszę to towarzystwo do samego końca.
**Odparł z chichotem słysząc swe wezwanie podszedł do biletera, który powiedział co miał powiedzieć i przeszedł dalej czekając na swą koleżankę, gdzie to go ten widok to dosyć konkretnie zaskoczył**
Nooo...nieźle...nie nieźle heh to widzę dosyć egzotyczne towarzystwo jak widzę.
**Mruknął z uśmiechem zerkając na nią.**
Noo i miło mi cię poznać jestem Thorn Lion, pozwól iż ci pomogę nieco z wózkiem.
**Odparł z uśmiechem ustawiając się za wózkiem i szedł wraz z nią. Chyba iż był to elektryczny wózek to tej części zdania w ogóle nie było **
Swoją drogą jak dobrze usłyszałem najemniczka? Czy jaśnie hrabia też cię wezwał do siebie?
**Spytał się jej z zaciekawieniem.**

#15 2017-02-19 21:06:33

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Ta. Może syreny są wolne na lądzie, lecz z tego co słyszałam my tylko lecimy po zlecenie. Poza tym głównie jestem pilotem. Lepszego ode mnie nie znajdziesz - rzekła z ukrytą dumą.
[LEGION]: Sea Light... była pilotka na usługach Federacji. Weteranka Wojny z Konstruktorem. Brała udział w bitwach o Makeie oraz Turkus 9. Po zakończeniu wojny została pilotką najemną. Specjalizuje się jeszcze w wywiadzie, magii oraz w administracji. Jej predyspozycje są ciekawe. Gdybyś kiedyś szukał organicznego partnera, to ona była by dobrą przeciw wagą dla ciebie.
Weszliście na pokład. Wózek nie był elektryczny, gdyż popychała go magią. Przyjęła pomoc z uśmiechem. Na monitorze zauważyłeś iż za parę minut odlatujecie.

Stopka forum

RSS