No3D Corporation

Oficjalne Forum No3D, wita Cię

#1 2020-10-12 08:57:31

Outsider

Użytkownik RPG

Punktów :   

[NFG-Fantasy]Wnętrze pustki[Andzia]

Budzisz się z powalającym z nóg bólem głowy, jakbyś dostała szpadlem, lub czymś w tym rodzaju. Leżysz, w dosyć oryginalnie, ponieważ w dole ziemnym. Głębokim ci do pasa, a wielkością idealnie tobie pasującym. Pamiętasz... nawet nie strzępy, nie urywki, jedynie własne miano brzmi echem w twojej głowie. Czujesz nieprzyjemny chłód spowodowany brakiem konkretnego ubioru. Na sobie masz tylko dosłowne szmaty jako przepaskę oraz okrycie piersi. Nie żeby to dawało dużo. Do tego zarówno widzisz, patrząc w dół, oraz wyczuwasz na splocie słonecznym coś... obcego. Jest to kryształ, wielkości śliwki, kształtem romboidalny, wyczuwalnie odstający od skóry. Jest on blado szary, jednak nie jednolity. Mogłabyś przyznać, że wewnątrz niego coś cię porusza niczym strumień górski. Stając na swoich bosych stopach, widzisz obok tego dołu dwa ciała w ubraniach i z jakimś wyposażeniem.

#2 2020-10-12 09:23:34

Andzia1663

Użytkownik RPG

Punktów :   

Re: [NFG-Fantasy]Wnętrze pustki[Andzia]

Podchodzę do tych ciał. Im ubrania i wyposażenie się już nie przydadzą, a mi jest tak zimno. Może nawet będą użyteczne. Nic nie pamiętam. Jak ja się tu znalazłam? Podchodzę do pierwszego z ciał i  szukam czegoś przydatnego.

#3 2020-10-12 09:36:43

Outsider

Użytkownik RPG

Punktów :   

Zauważasz, że oba ciała są pozbawione głów. Analogicznie też czapek nie mają, jednak ubrania są w miarę. Pierwszy ma na sobie miękkie skórzane buty, dosyć ciche do poruszania się ale niezbyt ciepłe. Do tego luźne workowate spodnie spięte od zewnątrz paskami materiału by przylegały bardziej. Podobnie kuszulina, wszystko to z lnu i w barwach ciemno-brązowych. Z wyposażenia znajdujesz parę rzeczy, między innymi broń. Którtką prostą katanę, długa jak od łokcia do końca palców dłoni, w czarnej drewnianej pochwie i z podobnież czarną plecionką na rękojeści. Na plecach zaś nieduży worek przerzucony przez ramię, w nim jedynie mały skórzany bukłak wypełniony jakimś płynem, oraz bohen twardego ciemnego chleba. Ściągając z niego ubrania widzisz, że nie ma on kryształu tak jak ty.

#4 2020-10-12 09:47:57

Andzia1663

Użytkownik RPG

Punktów :   

Biorę wszystkie ubrania jakie ma. Lepsze to niż nic. Tak samo zabieram wyposażenie. Nie wiem,co mnie tu czeka, więc lepiej mieć cokolwiek. Nie wiem co jest w bukłaku, ale się dowiem w końcu. Dziwne, nie ma kryształu. Ciekawe, co on robi, skoro ja go mam a on nie. Ile bym dała za jakąkolwiek podpowiedź o mojej pamięci, ale to na nic. Zakładam na siebie ubrania i jest mi trochę cieplej. Po tym podchodzę do drugiego ciała i je przeszukuję.

Ostatnio edytowany przez Andzia1663 (2020-10-12 09:51:40)

#5 2020-10-12 10:05:52

Outsider

Użytkownik RPG

Punktów :   

Zakładasz to wszystko na siebie, jest lepiej, nie cudownie, ale mniej pizga po piździe. Na plecach ninja-to i worek. Drugi kolega, podobnie jak poprzednik, nie ma kryształu. Ma na sobie podobne ubrania, jednak oprócz tych samych lnianych ubrań, ma również pikowaną kurtkę. Dosyć gruba, oraz za duża na ciebie jak wszystko inne. Ta jednak jest bardziej zielonkawa na zewnątrz. Do tego ma skórzany pas ze szlufką na toporek leżący przy jego dłoni. Krew jest już stwardniała, ale nie mogą tu leżeć dłużej niż dzień.

#6 2020-10-12 10:12:31

Andzia1663

Użytkownik RPG

Punktów :   

Oczywiście biorę wszystko. Najbardziej cieszę się z kurtki i toporka. Kurtkę od razu zakładam na siebie. Jest za duża, ale ciepła. Pozostałe ubrania chowam do plecaka. Zapinam pasek i wsadzam w szlufkę toporek. Ten też nie ma kryształu. Ciekawe co tu się wydarzyło. Nie są sztywni zbyt długo. Rozglądam się po okolicy. Podchodzę ponownie do dołu, żeby zobaczyć czy nic w nim nie ma.

#7 2020-10-12 10:20:59

Outsider

Użytkownik RPG

Punktów :   

Okolica jest okropnie szara, drzewa są pozbawione liści, jedynie iglaki jakkolwiek się wyrużniają, jednak nawet te są ciemne. Widzisz też czemu. Gdzie okiem sięgnąć w gęstwinę są groby, wzgórki ziemi, zbite deski w różne symbole religijne, nawet parę kamieni z imieniami. Widzisz też wydeptaną wąską ścieżkę, wąską, może dla powozu, jednak dla ciebie wręcz szeroka. Idzie ona gdzieś dalej, od tego cmentarzyska. Patrząc do swojego niedoszłego grobu nie widzisz nic, przynajmniej na początku. Przyglądając się dokładniej widzisz małą deseczkę z wypalonym słowem. "Przeklęta"

#8 2020-10-12 10:27:37

Andzia1663

Użytkownik RPG

Punktów :   

O co tutaj chodzi? Czemu jestem na cmentarzu? I dlaczego ktoś chciał mnie pochować z tabliczką "przeklęta"? Musze znaleźć kogoś, kto mi to wszystko wytłumaczy. Biorę ze sobą deseczkę. A nóż widelec się przyda. Zmierzam w stronę ścieżki. Musi gdzieś prowadzić, a im szybciej kogoś znajdę, tym szybciej jest szansa, że czegoś się dowiem.

#9 2020-10-12 12:11:20

Outsider

Użytkownik RPG

Punktów :   

Idąc tak masz dziwne odczucie, jakby ktoś patrzył się na ciebie. A fakt, że oba ciała były obok twojego grobu i to bez głów, nie należy do pozytywnych. Idziesz tak dobrą chwilę. Ścieżka sama w sobie wije się lekko, oraz powoli idzie w górę. Cały czas jednak jesteś w tym cmentarnym lesie. Gdy przechodzisz tak dłuższą chwilę to dostrzegasz, że to miejsce jest w znacznej depresji terenu. Natomiast dalej ścieżka wije się już mniej. Oraz drzewa jakby odzyskiwały kolory. Uczucie bycia obserwowaną nie znika.

#10 2020-10-12 12:18:40

Andzia1663

Użytkownik RPG

Punktów :   

Co jakiś czas się rozglądam. Nieprzyjemne uczucie. Staję na chwilę i oglądam się za siebie. Otoczenie nie pomaga w uczuciu, że ktoś mnie obserwuję. Stoję tak dłuższą chwilę nasłuchując wszystkiego, co mnie otacza.

#11 2020-10-12 12:50:49

Outsider

Użytkownik RPG

Punktów :   

Rozglądasz się jednak niczego nie widzisz. Uczucie jakby malało wraz z oddalaniem się od centrum tej nekropolii. Jest też względna cisza, nie słychać nawet kruków. Patrząc jednak w przeciwnym kierunku dostrzegasz dym, gdzieś dalej tak jak prowadzi trakt.

#12 2020-10-13 07:40:49

Andzia1663

Użytkownik RPG

Punktów :   

Idę w stronę unoszącego się dymu. Nie mam innego wyjścia. Może znajdę tam coś albo kogoś interesującego i przydatnego.

#13 2020-10-13 07:51:52

Outsider

Użytkownik RPG

Punktów :   

Mija ci tak prawie godzina, a może i więcej? Nie możesz wyczuć czasu w tym miejscu, możliwe że to przez tą szarość na niebie. Idziesz, już dosyć zielonym, gęstym lasem, a dym widzisz jak unosi się znad niedużego ogniska. Przy nim zaś dwóch żołnierzy w przeszywanicach, kolczugach i hełmach. Broń odłożona na bok. Za nimi zaś drewniana palisada ciągnąca się w diabły wiedzą jak daleko w głębie roślin. Otwarta brama, a zza palisady, na podwyższeniu, widzisz dwóch innych soldatów. Każdy jeden ubrany tak samo w te same błękitno srebrne barwy. Jeden z tych na górze krzyczy w twoją stronę i natychmiast mierzy do ciebie z muszkietu.
-Stać! Kto idzie?!
Ci na ziemi zrywają się i od razu chwytaja za włócznie.

#14 2020-10-13 07:57:15

Andzia1663

Użytkownik RPG

Punktów :   

Unoszę ręce w geście niewinności. Jacy narwani.
- Nie mam złych zamiarów. Szukam czegoś do jedzenia i miejsca do spania - Nie muszą wiedzieć wszystkiego. Jak im powiem, że szukam informacji, to wezmą mnie za szpiega. Nie pytają, to nie będę mówić sama od siebie.

#15 2020-10-13 08:48:24

Outsider

Użytkownik RPG

Punktów :   

-Mam nadzieję. Czego szukałaś w Cmentarnym Lesie? Nie kojarzę byś wychodziła z miasta- mówi dalej ten strzelec.
Ci na ziemi stają bliżej bramy, tak by nic nie mogło przejść.

Stopka forum

RSS