No3D Corporation

Oficjalne Forum No3D, wita Cię

#1 2018-08-22 14:35:31

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

[EQ] Badania ku nieznanemu. ~ Star Lilly

Lokacja: bliżej nie określona.
Miejsce: Fort plemienia D'kar
https://scontent-cdt1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/36550582_1550250618431293_955026935073734656_o.jpg?_nc_cat=0&oh=3e961483538eeddbfa10fdb451f34d6c&oe=5BFF32CD
Mieszkańców: 20 samców / 10 samic w tym jedna klacz pegaza.
Środowisko: Suche pustynne
Temperatury za dnia: od 40 do 50 stopni w nocy blisko zera.

Aktualnie panowała noc na pustkowiach, wszyscy po za wyznaczonymi strażnikami sobie smacznie spali za wyjątkiem pewnej klaczy, którą to wyjątkowo nie wzmagał sen tak jak by była normalnie wyspana, obok niej leżał owy wódz Gorków najwidoczniej nie wzruszony tym iż ktoś tu jednak sobie nie śpi. W pewnej chwili owa klacz mogła usłyszeć za zamkniętymi drzwiami trochę dziwne odgłosy.

Ostatnio edytowany przez SmokuGaming (2018-08-22 14:37:30)

#2 2018-08-22 14:40:10

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Re: [EQ] Badania ku nieznanemu. ~ Star Lilly

Wstaje powoli zaciekawiona i ruszam do miejsca skąd dochodzą te dźwięki. Mam złe przeczucia, choć lepiej niczego nie zakładać. Może to strażnicy tam gadają a za ścian słychać te dziwne dźwięki? Nwm. Sprawdzam co się tam dzieje możliwie ukradkiem.

#3 2018-08-22 14:43:24

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

**Kiedy podchodzisz do ścian czy to drzwi niczego szczególnego nie widać, a tym bardziej nie słychać po za typowymi dźwiękami natury na zewnątrz. W pewnej chwili postanawiasz otworzyć drzwi by wyjrzeć na zewnątrz, a tam dosłownie cisza. Jedynie dostrzegasz jakieś nietutejsze ślady na ziemi, które prowadziły gdzieś w nieznanym kierunku.**

#4 2018-08-22 14:45:03

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Sprawdzam je wciąz starając się być cicho. Coś tu nie pasuje... Gorky nie pozostawiały takich śladów... więc co je pozostawiło? Idę za nimi, tak ostrożnie i uwaznie jak to tylko możliwe. W razie czego jestem też gotowa na podniesienie alarmu.

#5 2018-08-22 14:47:51

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

**Idziesz za śladami po forcie w pewnym momencie natrafiając przed siebie na mur, a owe ślady dziwnym sposobem tutaj się urywają być może było to coś latającego? Nie mniej w pewnej chwili twą uwagę mogło przykuć bardziej rozgwieżdżone niebo, a na nim świetlisty obiekt, który leciał gdzieś kawałek dalej stąd mogło to przypominać coś na wzór spadającej gwiazdy, lecz za wolno na takową.**

#6 2018-08-22 14:51:40

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

To trochę ponad moje siły... znaczy, ciekawi mnie co to było, lecz po zmroku nie wolno nikomu, ZWŁASZCZA Samicom opuszczać Fortu. Spoglądam czy jest tu w pobliżu jakiś Gorky. Spytam się go ewentualnie o to co widziałam na niebie, jeśli będzie wiedziało. jeśli nie, to najwyżej jutro się spytam wodza labo zapytam się wieszcza. Narazie idę ogarnąć która godzina i po drodze idę do swojego pokoju który mi dano jako "pracownie" i przeglądam notatki jakie zrobiłam, oraz jakie mi dano w poszukiwaniu śladów o tej istocie.

#7 2018-08-22 15:02:22

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

Kiedy podeszłaś do jednego z Gorky odpowiedział ci iż nic nie wie na temat tajemniczego światła, a jeżeli zapytałaś o ślady to żadnych śladów tutaj nie widział, a jak spojrzałaś w to miejsce to faktycznie śladów o dziwo nie było. Czyżby jakieś halucynacje?

Udałaś się do swej pracowni, gdzie zaczęłaś przeglądać swoje notatki, lecz notatek na temat owej istoty nie istniały, aczkolwiek kiedy przeglądałaś jeden z dzienników natknęłaś się na obraz jakiejś kreatury, który od samego patrzenia na to wzbudzał w tobie dziwny nie pokój jak i lęki.

#8 2018-08-22 15:04:01

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Odkładam lekko zaniepokojona na półkę wszystko, oraz wracam do spania. Wieszcz na pewno będzie jutro wiedział co to było. On zawsze wszystko wie. W wolnej chwili podejde do niego, bo muszę też pamiętać o moich obowiązkach tutaj. Mimo wszystko jednak, wracam do spania.

#9 2018-08-22 15:29:41

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

Lecz wraz z momentem zamknięcia książki nagle poczułaś całkiem silny ból w głowie przez co prawie się ruszyć nie mogłaś. Widziałaś to zdjęcie przed oczyma było wyraziste i sprawiało nie małych zlęknień tobie. W pewnej chwili ból nagle minął, a ty szybko wstajesz otwierając oczy. Widzisz iż leżałaś sobie gdzieś z boku w wydzielonym miejscu do spania przez wodza. W środku owego mieszkania nikogo nie było, a zza drzwi dochodziły cię promyki słońca.

#10 2018-08-22 15:33:56

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Spoglądam wookoło. To był sen? Jeśli tak, to chyba ten sok z Liściowych węży jednak mi szkodzi... no ale nic. Wstaje i rozglądam się dokładnie. Następnie idę do jaskiń do miejsca gdzie jest jezioro do pływania. Wypadałoby się omyć trochę przed obowiązkami. Popatrzmy... ja w wiosce jestem odpowiedzialna za medyczne sprawy itp... mieli farta wtedy iż mnie znaleźli a ich anatomia cholernie przypomina anatomie małp... parę "wpadek" i udaje mi się ich leczyć. Mimo wszystko trzeba pamiętać iż jestem samicą tutaj... no nic. Idę się umyć, a następnie idę do "gabinetu medycznego". i zaczynam normalną pracę jak robienie proszków leczniczych itp.

#11 2018-08-22 15:45:51

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

Dzień ci zlatuje nawet w miarę spokojnie bez konkretnych problemów czy przykrości, lecz jednak kiedy siedzisz tak sobie w swoim gabinecie spoglądasz na jakieś notatki, gdzie pisze "Znajdź mnie" Ciekawe o co może chodzić, a może któremuś Gorky zebrało się na żarty?**

#12 2018-08-22 15:51:29

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

Westchnęłam. Tylko 4 Samce są wstanie tak mnie "wołać". CO ciekawe 3 z nich to są łowczy, a jeden z nich to gwardzista którego widziałam w śnie. No nic, idę spytać się każdego z nich czy to on zostawił te notatkę. Jestem ciekawa o co im mogło teraz chodzić. Maść na siniaki? Proszek na lepsze trawienie?

#13 2018-08-22 16:04:01

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

**Podchodzisz do każdego z tych samców i tylko jeden z nich napomniał o tym iż zostawił ci takową notatkę, a mianowicie był to jeden z łowców, który stał na wyjściu z fortecy i ewidentne chciał ci coś pokazać wskazując pewne miejsce na pustyni. Podobne miejsce widziałaś w swoim śnie jak świetliste coś spadało z nieba w tamtą okolicę.**

Byłem tam niedawno i znalazłem dziwną mhm jak to powiedzieć anomalię czy coś i myślę iż to zadanie bardziej dla ciebie ty się znasz na takich rzeczach badania i takie tam.

**Powiedział w jej kierunku jeden z łowców i chyba wypadało by wziąć jakieś notatki w tą okolicę.**

#14 2018-08-22 16:08:30

KougatKnave3

Legat

Punktów :   

- Sama tam nie pójdę... to trochę wręcz nieodpowiednie by pójść sama. Dałbyś radę przejść tam ze mną? - zapytałam. Pamiętajmy iż jestem jedynym tutaj medykiem, a i do tego dobrym jak narazie. Jakby mnie puścili samą to by wódz ich skóry wydarł i zrobił sobie z nich nową parę przepasek na krocze. Dlatego się go pytam czy dałby radę przejść się ze mną.

#15 2018-08-22 16:15:34

SmokuGaming

Śledczy

Punktów :   

Raczej wiadomo nawet nie miał bym prawa cię tam puszczać samej dla tego przeprowadzę cię tam i zbadasz miejsce, a potem jak najszybciej wracamy do fortu.

**Powiedział w jej kierunku. W pewnej chwili ruszyliście do wskazanego wcześniej punktu sama droga obyła się praktycznie bez przeszkód no po za tym iż sucho i ciepło. Po około 40 minutach doszliście do celu mogłaś dostrzec lekko tlący się głaz przecięty w pół. Mimo iż jesteś pegazem czujesz iż emanuje od tego jakaś dziwna energia, która mimo wszystko zachęca byś się zbliżyła do tego.**

Stopka forum

RSS